/ БГНЕС
Протестът на майките от инициативата "Системата ни убива" ще приключи, когато бъдат приети законите за хората с увреждания и за личната помощ. Това обяви Вера Иванова, която чрез социалните мрежи днес покани организатори на други протести, провокатори, майки на деца с увреждания и граждани да се съберат при палатката зад парламента и да споделят своите идеи и претенции. Иванова отрече да има разцепление между членовете на "Системата ни убива" и обясни, че протестиращите майки остават единни в исканията си.
 
Протестиращите майки видяха спечелена битка в оставката на Симеонов

Майките от "Системата ни убива" продължават да настояват за приемането на двата закона, които бяха разгледани на първо четене, и са единни в това искане, стана ясно от думите на Вера Иванова. "Тук е палатката вече 200 дни, чакаме приемането и на двата закона на второ четене. Махнаха един от нашите текстове само заради Валери Симеонов, надявам се да го върнат", каза Вера Иванова. Тя визираше текста, който предвиждаше вицепремиерът да оглави съвета за интеграция на хората с увреждания, но това предизвика противоречия. Така управляващите предложиха социалният министър да продължи да оглавява съвета, а майките настояват ръководството на съвета да поеме вицепремиер.

16 ноември: Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер, Борисов я прие

Вера Иванова припомни, че като организация "Системата ни убива" се разграничава от всички останали протести у нас, но всяка майка има право да участва в протест с кауза, към която се чувства съпричастна.