/ iStock/Getty Images
Прогноза за времето на 19 май, неделя
Днес времето ще бъде предимно слънчево. Температурите ще продължат да се повишават и максималните ще бъдат между 25 и 30 градуса, в София - около 26 градуса.

Слънцето ще се усмихва по-често през новата седмица (ВИДЕО)

Ще духа до умерен югоизточен, в Източна България и по долината на Струма южен вятър.

iStock/Getty Images

В планините ще има разкъсана висока облачност, в следобедните часове купеста и на отделни честа в Западна Стара планина и в Рила ще превали и прегърми. Ще духа силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 20 градуса, на 2000 м - около 13 градуса.

iStock/Getty Images

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максимални температури между 23 и 26 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
Още в понеделник обаче ще последва рязка промяна, въпреки че температурите ще останат високи. Над Западна България в следобедните часове и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Възможни са градушки.

iStock/Getty Images

През следващите дни въздушната маса над страната ще е неустойчива. Във вторник и в четвъртък от запад на изток ще преминават атмосферни смущения. На места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, до умерен. Дневните температури ще бъдат малко по-ниски.

iStock/Getty Images

Времето през май - поредица от пролетни изненади

В сряда вероятността за валежи е малка, ще е почти тихо, с повече слънце. В петък от изток температурите ще се понижат още малко. В Източна и Южна България облачността ще е значителна, с превалявания, на места временно интензивни. В събота явленията ще намалеят, до вечерта вятърът ще се смени с югозападен.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg