/ iStock
Предимно слънчево време ни очаква във вторник. След обяд над планинските райони в Западна България ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен южен вятър и дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще са между 28 и 33 градуса.

iStock

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за май.

Какво време ни очаква през новата седмица?

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури на въздуха ще са в интервала 22-25 градуса. Температурата на морската вода е 16-18 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

iStock/Getty Images

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа силен, по билата - и временно бурен, южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

iStock/Getty Images

В сряда около и след обяд над Западна България ще се развие по-значителна купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. В часовете преди обяд, както и в Източна България, ще бъде слънчево. Дневните температури ще се задържат високи.

iStock/Getty Images

В четвъртък въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Западна и Централна България, ще има валежи и гръмотевични бури. Има условия и за градушки. В източните райони ще се задържи почти без валежи, с повече слънчеви часове. Вятърът ще се ориентира от северозапад и дневните температури в западните райони ще се понижат, на изток ще са до 27-28 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА