/ Военномедицинска академия - ВМА
Лекарите от Военномедицинска академия (ВМА) трогнаха България.

Ангелите в бяло, които всекидневно се изправят срещу опасността от пандемията коронавирус, отправиха мотивиращо и емоционално послание към хората.

Облечени в специалните защитни костюми и маски специалистите от катедра Инфекциозни болести към ВМА са наредени един до друг в снега навън и всеки от тях държи по една буква, а съобщението е – Всичко ще бъде наред!
 
 

Специалистите на първа линия: „Вие сте вкъщи. Ние сме на работа. И ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД!”

Публикувахте от Военномедицинска академия - ВМА в Сряда, 1 април 2020 г.

Снимката на лекарите е публикувана на страницата на болницата във фейсбук със заглавие: „Вие сте вкъщи. Ние сме на работа. И ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД!

За броени минути публикацията набра огромна популярност и хиляди харесвания, а отдолу хората отправят пожелания и благодарят от сърце за грижите на медиците ни!

"Думите не са достатъчни, за да изразят благодарността и възхищението ни от вас! Успех! Пазете се! Бъдете здрави!"; "Вие сте бойци! Респект, за геройството и професионализма Ви! Благодарим за всеотдайността, лекарския дълг и това, че мислите за нашето здраве, за това животът да продължи и след тази пандемия!"; "В тази война, с невидим противник, вие сте на първа линия и се борите с него заради нас!" - са само част от вълнуващите коментари за лекарите, които рискуват живота си всеки ден, за да се грижат за нас.