По време на редовния брифинг се чуха обвинения, че има скриване на пациенти, заразени с коронавирус. Това наложи спешно тестуване на 50 души в града. Лекарите в курорта твърдят, че не са прикривали случаи на болни от COVID-19, предава NOVA.

Лекари от Банско прикривали 50 души със симптоми

„Чувстваме се много обидени.
Мисля, че генералът трябва да ни се извини лично. В условията на барикада ние понесохме цялата тежест да преглеждаме пациенти, които нямаме право да изпратим извън Банско.

Справихме се много добре. Питам защо човекът, който е подал информацията не застана и не каза сам, каквото знае. В понеделник идваха от РЗИ. Правили сме общо 21 теста за COVID-19“, каза една от общопрактикуващите лекарки.

Тя разказа, че имало влошен пациент. „Опитах се да вкарам момчето в болница, но процедурата беше много тежка. Той имаше пневмония. Успях да го изпратя в болница“ , поясни докторката.

Нова жертва на COVID-19 у нас, 40-годишен мъж издъхна в „Пирогов“

Никой не ни е искал информация за съмнителни случаи. Нямахме лаборатория, рентген. Бяхме в изолация. Имаше сериозни случаи, които се нуждаеха от специализирана помощ. Имаше хора, които сами искаха да се тестват, но нямаше как.

Бяхме инструктирани по-леките случаи да се лекуват вкъщи, а ако някои е много зле да се транспортира с линейка. Не знаехме какво лекуваме – грип или коронавирус“, заяви д-р Кадева.
nova.bg