Куче нахапа пенсионер в Пловдивско
Куче нахапа пенсионер в Пловдивско / DarikNews.bg, архив
Куче нахапа пенсионер в Пловдивско
52485
Куче нахапа пенсионер в Пловдивско
  • Куче нахапа пенсионер в Пловдивско

Куче нахапа 72-годишен мъж в село Трилистник. Това е станало рано сутринта във вторник. В оградено дворно място кучето е нападнало пенсионера и е разкъсало едното му ухо. Пострадалият Панчо Панчев е настанен в болница.

По първоначални данни пенсионерът влязъл в съседния двор, за да нахрани кучето на комшията си. Тогава то скъсало синджира, с който било вързано, и го нападнало.

До обяд селото e било в паника. Кучето, което е порода немска овчарка, няколко пъти е прескачало оградата и влизало в чужди дворове, каза кметът на Трилистник Мирчо Петров. Той обясни, че собственикът Рубен първоначално се скрил заедно с кучето си в ромската махала в селото. Открили го четирима работници от временната заетост. Кучето не е регистрирано. „Много пъти го предупреждавах да го направи. Притеснявам се да не нападне деца", допълни кметът на Трилистник.

В четвъртък кучето ще бъде откарано във временния приют за бездомни кучета в Пловдив, откъдето първо отказали съдействие.

Панчо Панчев е настанен в Клиниката по „Уши, нос, гърло" в Университетска болница "Св. Георги". Лекарите са спасили слуха му, но мъжът ще остане без ушна мида.

Други новини от Пловдив