/ БГНЕС
Кубрат Пулев остава без състезателен лиценз
101162
Кубрат Пулев остава без състезателен лиценз
  • Кубрат Пулев остава без състезателен лиценз
Боксьорът Кубрат Пулев остана без състезателен лиценз в щата Калифорния. Решението обяви местната спортна комисия във връзка със случая отпреди седмица, при който Пулев целуна репортерка в ефир. Първоначално Дженифър Равало не даде признаци да е приела случая зле и дори качи видео с целувката в интернет.

Кубрат Пулев обясни за целувката на секси репортерката (СНИМКИ/ВИДЕО)

На пресконференция в четвъртък обаче Равало обяви, че се почувствала унизена и ще съди Пулев, като за целта е наела една от най-известните адвокатки в САЩ по дела за сексуален тормоз – Глория Олред. Двете сезирали Спортната комисия в щата Калифорния, откъдето обявиха, че временно отнемат лиценза на Пулев, поне докато не се яви на изслушване и не демонстрира, че в бъдеще ще преосмисли поведението си.

Разследват Кубрат Пулев заради целувката с репортерка (ВИДЕО)

Непосредствено след победата си над румънеца Богдан Дину преди седмица в Калифорния Кубрат Пулев даде около едноминутно интервю за Дженифър Равало от сайта Vegas Sports Daily. В края му – Пулев целуна Равало.

Първоначално Равало, по-известна с псевдонима си Джени Суши, дори качи видео от целувката в интернет. Според разказа на Кубрат Пулев пък на парти след мача двамата дори гледали видеото и му се смеели. Впоследствие обаче Равало свали видеото от профилите си, а на пресконференцията вчера обяви, че ще съди Пулев за сексуален тормоз.

„Започнахме интервюто. По средата той сграбчи лицето ми и ме целуна. Бях шокирана и объркана и не знаех как да реагирам. След това отидох до масата, за да прибера нещата си в чантата. Тогава той ме сграбчи за задника с двете си ръце. След това се отдалечи смеейки се, без да каже нищо. Почувствах се изключително неудобно, че Кубрат Пулев се отнася с мен по такъв непрофесионален начин.”

Според версията на Суши – на партито след мача Пулев стоял настрана и се държал сякаш нищо не се е случило. Към края на вечерта обаче я приближил и я помолил да изреже целувката от видеото. В отговор тя пък я публикувала в мрежата, за да „видят хората какво й е причинил”. Самият Пулев след мача обясни в Туитър, че с нея били приятели, а след двубоя бил толкова въодушевен, че я целунал. Нещо такова разказа и на Летище София след прибирането си.

Джени Суши нае топ адвокатка за дело срещу Кубрат Пулев

За делото срещу Пулев Равало е наела една от най-известните адвокатки по дела за сексуален тормоз в щатите – Глория Олред. Тя е защитавала жени, съдили например Арнолд Шварценегер, Саша Барън Коен и Бил Козби. Вчера Олред обяви и че е сезирала спортната комисия в Калифорния с искане лицензът на Пулев да бъде отнет: „На въпросната дата госпожица Равало е била на боксовата среща в качеството си на журналист – отразявала е мача на база на професионалните си качества. Отвратителното поведение на г-н Пулев спрямо нея е било незаконно и непрофесионално.”

В резултат днес от комисията обявиха, че приемат инцидента доста сериозно и действително отнемат временно лиценза на Пулев, поне докато не се яви на изслушване и не гарантира, че в бъдеще ще се съобразява с основни норми на уважение.

Освен с репортерство и с доста разкрепостени снимки из социалните мрежи, Джени Суши е собственик и на кетъринг компания, известна с това, че сервира суши върху голи женски тела.

Изслушването пред спортната комисия в Калифорния е насрочено за 14 април.