/ iStock/Getty Images
Прогноза за времето на 30 май, четвъртък
През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, главно в централните райони ще продължи да има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици.

iStock/Getty Images

В четвъртък отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.
 
До края на седмицата: Летни температури и слънце преди обяд, дъжд и гръмотевици следобед

Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

В планините преди обяд облачността ще е разкъсана. След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м около 19 градуса, на 2000 м - около 11 градуса.

iStock/Getty Images

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В след обедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места с краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са в интервал 22-25 градуса. Температура на морската вода е 16-20 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

iStock/Getty Images

През следващите дни ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, особено в Западна и Централна България, ще има валежи и гръмотевични бури. Има повишена вероятност за локални интензивни явления и градушки.

В източните райони валежите ще са на малко места. Там ще има и слънчеви часове, а температурите ще са по-високи, макар че слабо ще се понижат в сравнение с предходните дни. В западните райони понижението на температурите ще е по-съществено. Преобладаващите максимални ще са между 21 градуса и 26 градуса. Вятърът ще е слаб до умерен, в петък - северозападен, в събота - от североизток.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg