„Много тежко изкарах COVID-19”. Това каза в предаването „Здравей, България” спортният министър Красен Кралев.

Изписаха Красен Кралев след 12 дни в интензивно, разказа за борбата с коронавируса

Първоначално той имал висока температура. Диагностициран е с COVID-19. Само за 3 дни състоянието му се е влошило сериозно и е приет в интензивно отделение на болницата „Света Марина” във Варна с двустранна пневмония и остра дихателна недостатъчност. Лечението му там е продължило 12 дни. В момента е в изолация в дома му и лечението продължава.  

„Бях на кислородотерапия около 10 дни”, обясни още министър Кралев. Той подчерта, че никога не е подценявал вируса и от самото начало е спазвал противоепидемичните мерки.

Красен Кралев е с коронавирус

„Изпълнявал съм си обаче и задълженията като министър. Срещал съм се с много хора. Няма как човек да знае къде може да се зарази”, коментира министърът. „Единственият шанс, който имаме в момента е да продължим да спазваме противоепидемичните мерки, без да се изпада в крайности и истерия”.

Той коментира и протестите. „Обществото очевидно е разделено. Не е ясно каква част от обществото представляват протестиращите. Ние сме избрани от 1 млн. българи, смятам, че трябва да продължаваме да си вършим задълженията до края на мандата. На изборите народът ще даде реална оценка”.
nova.bg