/ БГНЕС
Министърът на спорта Красен Кралев разкри, че в момента държавата извършва мащабна проверка в родната футболна централа.

Пред BTV министърът също така сподели, че тази акция е започнала около две седмици след мач между България и Англия (12.10.2019), а резултатите от нея се очакват до края на този месец.

Кралев и Габриел обсъдиха приоритетите в секторите “Спорт” и “Младеж”

"Във футбола се случиха много неприятни неща, най-вече за мен е случилото се на България - Англия. Ние сами влязохме в капана. Дълго време английските медии подготвяха обществеността, че ще има расизъм и няколко човека подготвиха провокация, която доведе до сътресения.

За проверките в полицията не мога да коментирам. Нашата проверка е изключително мащабна, две седмици след България - Англия започнахме проверка на всички средства, отпускани от държавата към футболния съюз за една програмата, която бе много успешна. Очаквам да приключи в края на януари.

Проверяваме детайлно всичко, дали са произведени всички артикули, дали са били доставени на клубовете. Правим срещи на наши екипи с клубовете. Проверяваме абсолютно всичко. В чии хотели са били, то се знае, то е публична информация.

Не можем да коментираме това нещо - дали е законно и дали е морално. Ако има нормално проведена процедура, значи е законно. Ако не е, значи не е законно. Друг въпрос е, дали е морално. Ние оценяваме процедурата и дали в момента на процедурата са били изрядни. Полицията също прави разследване. Не мога да коментирам преди да са приключили проверките. До момента сме проверили над 300 клуба, имаме още поне 200", заяви той.

Лечков: Още съм вицепрезидент на БФС, не съм подавал оставка

Красен Кралев не пропусна да коментира волейбола, където също се очаква да има ново ръководството, изрази и очакванията си за предстоящата година, която е олимпийска.

"Битката започва, и двата ни отбора имат шансове, но ще е много трудно. За съжаление срещу Бразилия бяхме на точка от класиране, сега ще е по-трудно с Франция и Сърбия. Имаме доста по-големи шансове в сравнение с 2016. Завръщането на Георги Братоев е добър знак. Ние нямаме чак толкова много световни звезди, за да се лишаваме от най-добрите си волейболисти. Така че всеки човек може да допринесе в тази битка за класиране.

Надявам се тази смяна на ръководството да не се отрази. С оглед на последните събития има насрочен вече конгрес, ще се проведат демократични избори. Господин Лазаров каза, че няма да се кандидатира, така че там мисля, че промяната ще стане факт. Промяната беше предизвикана от клубовете. Те прецениха, че искат да бъдат управлявани по нов начин.

Любо Ганев е човек с много модерни виждания, има изключителни контакти, които ще бъдат полезни за българския волейбол. Той е човек, който живее с волейбола. Там има особеност, че нов президент може да е само член на Управителния съвет.

Кралев: ГЕРБ включва реално младите хора в политическите процеси

Григор Димитров може да победи всеки и може да загуби от всеки. Дано стигне тези върхове, които стигна като спечели Мастърса в Лондон. Има всички шансове. На Кубрат Пулев може би му предстои финален сблъсък за световна титла, така че освен Олимпийските игри ще има още много спортни събития.

Спрямо Игрите в Рио, имахме представители в 14 спорта, сега очаквам да имаме в 18. Имахме 41 квоти, пратихме 45 състезатели. Сега очакваме между 51 и 55 квоти. Оценката и очакванията ни са на базата на тази година. Във вдигането на тежести очакваме медал на Божидар Андреев. В борбата също имаме много шансове за медали, особено в женската, най-вече Тайбе Юсеин. Художествената гимнастика този път не само ансамбълът, а и Боряна Калейн. В бокса стартираме с големи очаквания", заяви той