Столичният кмет Йорданка Фандъкова
Столичният кмет Йорданка Фандъкова / БГНЕС, архив
В четвъртък става ясно кой ще заеме поста на Крусев
99896
В четвъртък става ясно кой ще заеме поста на Крусев
  • В четвъртък става ясно кой ще заеме поста на Крусев
В четвъртък става ясно името на човека, който ще поеме временно задълженията на подалия оставка заместник-кмет на София Евгени Крусев, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

Разследват Евгени Крусев за длъжностно престъпление по Закона за обществените поръчки

Столичният кмет припомни как се стигна до оставката на Крусев, която той подаде в понеделник и тя прие. След вътрешен одит на процедурата за ремонта на ул. "Граф Игнатиев" лично тя е поискала изпращането на резултатите в прокуратурата, за да се изясни причината за смяната на материалите за този ремонт и дали има проблеми, свързани с процедурата. При положение, че има повдигнато обвинение, Евгени Крусев като възложител на проекта, носи своята отговорност и реакцията му с оставката е отговорна, коментира Фандъкова. Според нея Крусев е работил съвестно и отговорно по всички проекти, свързани с ремонтите в София през тези две години и ако е бил подведен и е допуснал грешка, сега компетентните органи ще го установят.
 
Тя не пожела да даде оценка за ремонта на "Граф Игнатиев", тъй като той не е приключил и поясни, че за нея най-важно е да бъде пуснато движението на трамваите по улицата. Срокът на ремонта е март догодина, припомни тя.

Евгени Крусев подаде оставка заради обвинение за ремонта на „Графа“
 
Колкото до протестите срещу мръсния въздух в столицата, обявени за днес, Фандъкова каза, че е готова да обсъди нови мерки за борба с мръсния въздух, ако бъдат предложени такива и че е важно всеки от гражданите да участва в изпълнението им, като например инициативата със зеления билет за пътуване в градския транспорт.
 
Предстои и подмяна на отоплителните инсталации на общо 20 000 домакинства в столицата, които не могат да ги сменят за собствена сметка.