/ БГНЕС
Работещите в "Пирогов" се разделиха на лагери
95596
Работещите в "Пирогов" се разделиха на лагери
  • Работещите в "Пирогов" се разделиха на лагери
Работещите в "Пирогов" се разделиха на два лагера. В третия ден на протести от страна на част от служителите на болницата, от ръководството й, съвместно с друга част от лекарите, излязоха с декларация, в която определиха действията на недоволните като инсинуация, а твърденията им - като лъжа.
 
Трети ден лекари и работещи в "Пирогов" на протест пред болницата

В официалната позиция на "Пирогов" се посочва, че проявите на протестиращите са акт, целящ да се урони престижа на лечебното заведение, тъй като някой има интерес болницата да не работи. На извънреден брифинг пред медиите този следобед оттам определиха като абсолютна лъжа твърденията на недоволните лекари, според които възнагражденията им не са получавани, а медици са били принуждавани да подписват декларации за преназначаване.
 
Напрежение в "Пирогов", медици искат оставката на директора

По-малко от час след третия протест от страна на стотина лекари пред болницата, от ръководството й излязоха с декларация, в която остро възразяват срещу случващото й. Според зам.-директора проф. Николай Габровски протестните действия показват, че очевидно разум нямало.
 

БГНЕС


Малко по-рано пред вратите на болницата отново излязоха около стотина лекари, които поискаха оставката на директора проф. Асен Балтов.

Твърденията на д-р Стоян Сопотенски, началник на хирургична клиника и бивш зам.-директор на лечебното заведение, бяха абсолютната противоположност на твърденията на проф. Габровски.
 

От "Пирогов" определиха искана оставка като "опити да се създава напрежение"

Недоволните взеха решение протестите им да продължат и в петък.