/ ThinkStock/Getty Images
5000 евро бяха събрани по време на благотворителната акция за подкрепа на пострадалите от силните земетресения в Хърватия в края на миналата година, съобщават от КНСБ.

От синдиката припомнят, че от КНСБ са инициирали кампанията в началото на януари и така са откликнали на призива на хърватските синдикати за международна подкрепа.

След земетресението трите синдиката - UATUC, NHS и Matica, са обединили усилия и са започнали благотворителна акция за осигуряване на хуманитарна помощ и финансова подкрепа за пострадали синдикални членове, работници и граждани.

Те са призовали и за спешна международна помощ чрез дарения и бяха подкрепени от Европейската конфедерация на профсъюзите. От КНСБ са благодарили на всички, които са откликнали на призива за помощ в тези трудни времена. След като преводът е бил направен, от UATUC и NHS са изказали също сърдечни благодарности за солидарността.

Даренията ще бъдат използвани за възстановяване на три институции в трите града, засегнати най-силно от мощните трусове - за здравен център в Глина, детска градина в Петрина и сиропиталище в Сисак.