Това е един от видеклиповете за българското председателство на Съвета на ЕС
България, в която няма как да не се влюбиш от пръв поглед и която е скритото бижу на Европа - такъв образ на страната ни цели да изгради един от видеклиповете за българското председателство на Съвета на ЕС. Той беше представен пред журналисти в НДК.

Френско издание за България: Задачите пред най-бедната страна в ЕС с ограничен брой експерти

В клипа момче и момиче - в ролите са актьорите Бойко Кръстанов и Лорина Камбурова, се запознават във влака и заедно започват да пътешестват из България и виждат нейната красота, обичаите, срещат се с различни хора. Нестинарството, кукерските маски, чистата храна, българската музика, хората на България, гостоприемството им, кирилицата и бързият интернет са сред акцентите в разказа за страната ни във видеото.
 
Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед

"Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед" - това е официалният видеоклип, който популяризира България като ротационен председател на Съвета на Европейския съюз. Тръгнете по стъпките на двамата млади герои, в чиито роли влязоха актьорите Lorina Kamburova и Boyko Krastanov - Бойко Кръстанов, и си припомнете колко красива, цветна и разнообразна е България. Видеото е продуцирано от Димитър Гочев, режисьор е Божидар Велинов, а сценаристи са Мирон Крумов и Мариана Събева.

Публикувахте от Българско председателство на Съвета на ЕС - Bulgarian Presidency Council of the EU в 5 януари 2018 г.

Всеки трети българин определя европредседателството ни като важна тема

Идеята е да покажем непознатата България, как тя изглежда през погледа на младите хора, дигиталната България, обясни министър Лиляна Павлова. Тя разказа, че клипът е заснет за 10 дни и са правени снимки в цяла България, което е изисквало сериозна техника и експертиза .

Видеото е озаглавено "Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед!" и е продуцирано от Димитър Гочев, режисьор е Божидар Велинов, а сценаристи са Мирон Крумов и Мариана Събева.

Вторият клип, който беше представен, е за приоритетите на българското председателство. Подготвен е и трети клип, който показва българските постижения.

И трите клипа ще имат превод на английски език, както и жестомимичен превод. Има и музика, която е специално композирана за председателството. Общо цената за създаване на видеоклиповете е 202 хиляди лева.