/ БГНЕС
Разчитам в днешния ден Висшият съдебен съвет (ВСС) да обсъди този случай, макар че индикациите от вчера бяха, че стремежът е всичко това да се замете, да се покрие и да не се стигне до дебат по същество. Това каза министърът на правосъдието Данаил Кирилов по БНТ във връзка със заснемането на видеоклип на песен в Съдебната палата.

Заснеха скандален рап клип с разголени момичета в Съдебната палата (ВИДЕО)

"Бях много изненадан, първоначално не можах да възприема като истина това, смятах, че е поредна фалшива новина, за съжаление се оказа истина. Според мен това е уронване на престижа на съдебната власт и то грубо засягане на ценностите в правосъдието и правосъдната система", заяви министър Кирилов. Той посочи, че към момента в рамките на разпоредената от него проверка по случая са установени фактите дотолкова, доколкото охраната на Съдебната палата се осъществява от Главна дирекция "Охрана", които са осъществили единствено пропусквателен режим, след като са получили са нареждане от Върховния касационен съд за допускане на екипа.

Платили 800 лева за заснемането на скандалния клип в Съдебната палата (ВИДЕО)

"Сградата на Съдебната палата, освен, че е храм на правосъдието в нашата държава, но е и културно-историческа ценност. Тя се се управлява под особен режим и е някак странно да може всеки да я наеме за 12 часа и да има абсолютната свобода", отбеляза Данаил Кирилов