/ / ThinkStock/Getty Images
Фирмата-собственик на микробуса, превозващ българи, който в понеделник катастрофира на магистрала в Румъния, няма лиценз за пътнически превози, а само за товарни. Това е станало ясно от започналата проверка от Министерство на транспорта, съобщи Dir.bg.

Инцидентът стана вчера по обяд в района на Тимишоара. В буса са пътували 10 българи. Двама от тях са транспортирани в болница, а на 8 е оказана помощ на място. Настанените в лечебно заведение са без опасност за живота и сериозни контузии. Очаква се да бъдат изписани днес.

Българи пострадаха при катастрофа в Румъния (ВИДЕО)

Фирмата превозвач е от Търговище, съобщи bTV. Управителят обясни, че 8-те по-леко пострадали са върнати у нас още вчера. Той не даде подробности накъде са пътували, колко са били водачите, както и спазени ли са всички изисквания.

Полицията е започнала разследване. Министерството на транспорта също започва проверка по случая, от която трябва да стане ясно, дали фирмата работи с изрядни документи или има данни за нерегламентирани превози.

Това не е първият подобен инцидент с микробуси, превозващи българи от и към Европа. Преди две години два буса, превозващи българи, катастрофираха в Унгария. Те са пътували от Германия и Холандия за страната ни. Една жена почина, а други 13 наши сънародници пострадаха.

През април 2015 микробус, превозващ българи, катастрофира в Бавария. 9 души бяха ранени, седем от тях - тежко.
Dir.bg