Вицепремиерът Красимир Каракачанов е на мнение, че 10 месеца преди края на мандата управлението е стабилно и БСП не е алтернатива на властта. 

"10 месеца преди края на мандата трудно ще се получи. 10 месеца преди края на мандата ще има и други опити... Ако правителството не се торпилира само себе си, не  се самовзириви... Виждате ли алтерантива в лицето на БСП, утре взимат властта и нещо оправят? Аз -не", категоричен бе той в ефира на "Неделята на NOVA".

Каракачанов добави, че още от началото на мандата е имало "удари под кръста", но това била политическата действителност в България.

Той коментира и протестите от последните дни на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Каракачанов защити Горанов: Благодарение на него България има тази финансова стабилност

"Във ВМРО на подобни хора казваме ренегати. Там амбициите са по-големи от възможностите", оцени Каракачанов и посочи, че не се притеснява от въпросното лице, защото го познава от студент.

Вицепремиерът коментира и намаляването на ставката на ДДС за ресторантьорския бранш.

Намаляването на ДДС за ресторантьорите има за цел не само да помогне на този бизнес да оцелее, но и сектораът да се изсветли. Това, че им помагаме, не означава, че не знаем, че там най-много не се плаща ДДС. Идеята е при по-ниска стойност да нямат мотив да не го плащат", заяви министърът на отбраната 

Относно кризата с коронавируса правителството няма за какво да бъде критикувано. Мерките, които се приложиха у нас, бяха стриктно съблюдавани, но не бяха най-твърдите в Европа. Благодарение на мерките ние сме от страните в челната тройка с най-малко загинали“, посочи Каракачанов.

„Стремим се без външни кредити и излишно раздаване на пари да овладеем ситуацията", каза още той и допълни: „Към момента моите колеги в парламента се справят блестящо със ситуацията с коронавируса“.

Министър Танева: Няма дискриминация, няма квоти при храните (ВИДЕО)

„Много наши мерки за справяне с кризата бяха одобрени. От години настояваме да се разбие монопола на хипермаркетите. Оказа се, че българин, собственик на верига магазини у нас, е написал доноса срещу нас в Европа. Българин се опита да прецака държавата си. Аз се радвам, обаче, че министър Танева не е склонна да отстъпи. Солидарността е един красив параван, зад който има само идеи“, коментира Каракачанов.

Ако пандемията продължи и има нужда първите вноски от парите, които са заделени за военните кораби и бронираните машини, могат да се прехвърлят за следващата година. Това са около 272 млн.“, каза още той.

Каракачанов коментира и предложението за създаване на държавно предприятие „Държавна петролна компания“ към министъра на икономиката. 

"Идеята е да се разбият опитите за картел. Може би целта е държавата, правейки дъмпинг на изкуствено високите цени, да принуди останалите да се водят по нея", каза той.
NOVA