Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов / БГНЕС
Каракачанов: Радиомълчанието по темата с изтребителите е наложително
99283
Каракачанов: Радиомълчанието по темата с изтребителите е наложително
  • Каракачанов: Радиомълчанието по темата с изтребителите е наложително
"Радиомълчанието" по темата с изтребителите е абсолютно наложително. Това коментира министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Вчера президентът Румен Радев настоя комисията, която разглежда офертите за изтребители за авиацията ни, да може да работи спокойно.

Радев призова за „радиомълчание”, докато работи комисията за нов боен самолет
 
Министърът на отбраната за пореден път обясни как върви поръчката за изтребителите: "Работата продължава. Най-вероятно ще им удължим работата поне с още седмица. Утре ще ми докладват докъде са стигнали с отговорите, които са изпращали на четирите фирми, представляващи тези самолети и ще преценим докога да удължим работата".  
 
Каракачанов защити и директора на "Връзки с обществеността" в министерството Александър Урумов. Той влезе в задочен сблъсък със Софийския университет, като обвини учебното заведение в пропаганда на хомосексуализма, феминизма и глобализацията: "Не съм се запознал нито с курса, нито с поста на моя служител. В края на краищата аз му знам убежденията и те не се различават от моите. Пак казвам, стига сме обърквали хората".
 
Каракачанов допълни, че не знае какво се случва с телевизия "Алфа", не се е чувал с партньора си в управлението Волен Сидеров, но не е забелязан ескалиране на напрежението през последните дни.