/ БГНЕС, архив
Политическите партии трябва да бъдат субсидирани от държавата, а размерът на субсидиите трябва да бъде решен в хода на дебатите през следващата седмица, коментира пред журналисти във Велико Търново председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Партийните субсидии скараха депутатите

Тя подчерта, че предложението от един лев за глас е стартовата позиция, от която ще тръгне сериозният дебат между отделните парламентарни групи, за да се избегнат популистките позиции.
Борисов: Предлагаме 1 лев партийна субсидия

Караянчева посочи, че като партиен активист, занимаващ се от 12 години с политика, смята, че партийните офиси са възможност да се развива партийна дейност. "Ако нямаме такава субсидия, тогава трябва да търсим пари от някой друг", отбеляза тя и допълни, че партиите не бива да остават в ръцете на олигарси.

Във връзка с предстоящия дебат тя изрази надежда отделните парламентарни групи да имат убедителни аргументи, за да се вземе разумно решение.

Бюджетната комисия в НС прие субсидията на партиите да стане 1 лев

Във Велико Търново Цвета Караянчева приветства читалищното настоятелство и гостите на празника, посветен на 150 години от основаването на читалище "Надежда-1869", в което са заседавали три Велики народни събрания.
БТА