Цвета Караянчева
Цвета Караянчева / БГНЕС
Българският парламентаризъм и българската модерна медицинска наука имат дълбоки и здрави корени, устояли на предизвикателствата на времето. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на тържествената церемония по повод 140-ата годишнина от създаването на Александровска болница, съобщи пресцентърът на парламента.

Лечебното заведение е най-старата болница у нас и неотлъчно следва световните тенденции и стандарти в медицината.

Председателят на парламента отбеляза, че ведната след основаването на болницата през 1879 г. тя се превръща в храм на знанието и медицинското образование. През годините в Александровска болница са спасени много човешки животи, като нито за ден не затваря вратите си за страданието на хората, подчерта Цвета Караянчева. По думите й в болницата работят прекрасни специалисти, които са запазили хуманизма, професионализма, отношението към хората и с достойнство носят званието човеци.

Караянчева отново на работа, откри извънредното заседание на парламента


В знак на уважение и признателност Цвета Караянчева подари на директора на Александровска болница доц. Костадин Ангелов плакет на Народното събрание с пожелание всички медицински работници да издигат лекарската професия на все по-високо ниво и да бъдат отличници в скалата на доверието на своите пациенти.

На събитието присъстваха още председателят на парламентарната Комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова, народни представители, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, Тивериополският епископ Тихон, председателят на Българският Червен кръст акад. Христо Григоров, лекари и общественици.