/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето на 10 февруари
През нощта ще е ясно. Около полунощ от запад ще се появи предимно висока облачност, която до края на деня ще обхване цялата страна. Утре ще преобладава слънчево време, в сутрешните часове и преди обяд на отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 8 и 13 градуса.

10 винени дестинации, които да посетите в месеца на любовта (СНИМКИ)
 
По Черноморието ще преобладава слънчево време, но по-късно през деня ще се появи предимно висока облачност. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който около обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 7 и 9 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
 
Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-югозапад. Температурите ще се повишават и максималната на височина 1200 метра ще е около 5, на 2000 метра - около минус 1 градус.

времето жена куче зима
ThinkStock/Getty Images

Седмицата ще започне с високи за февруари дневни температури - максималните в по-голямата част от страната ще бъдат между 11 и 16 градуса. Минимални - между минус 2 и 3 градуса. Ще преобладава слънчево време, но преди обяд на места в низините и котловините ще има условия за мъгли. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и след обяд в Източна България и по северните склонове на планините временно ще се усили.
 
По-късно през деня облачността от запад ще се увеличава и вплътнява. Привечер и през нощта срещу вторник и във вторник, с преминаването на бърз студен атмосферен фронт, на места от запад на изток ще превали дъжд, в планините - сняг. От запад-северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлува студен въздух и още през нощта срещу вторник във високите котловинни полета на Западна България, в Предбалкана, а през деня във вторник и в Лудогорието, дъждът ще премине в сняг.

времето дете куче сняг топло
ThinkStock/Getty Images

По преминаването на самия фронт валежите ще са временно интензивни, но значителни количества не се очакват. Минималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, в югоизточните райони до 8, максимални - предимно между 5 и 10 градуса, по-ниски в котловините на Западна България.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА, НИМХ