/ iStock/Getty Images
Над страната ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност и превалявания ще има все още преди обяд над централните райони на страната. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 25 и 30 градуса, в София около - 25 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.
 
Предимно слънчево ще бъде и над Черноморието. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 26 и 27 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, по южното крайбрежие - временно до 4 бала.

лято времето
iStock/Getty Images

Какво лято ни очаква - ще има ли рекордни температури и колко ще вали?
 
Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност и превалявания ще има главно в масивите от Централна България. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 18 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

От 10 до 41 градуса през юли

лято
iStock/Getty Images

В неделя в Западна България вятърът ще отслабне, в Източна - ще се обърне отново от североизток. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността сутринта по Черноморието, но без валежи. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 25 и 30 градуса.

Там дъхът ви ще спре: Най-красивите плажове в света ви очакват (СНИМКИ)
 
В началото на следващата седмица ще се установи слънчево време. Вятърът ще е слаб, в понеделник - предимно от запад-северозапад. Температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 31 и 36 градуса, по-ниски - по Черноморието.

лято
iStock/Getty Images

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА