/ iStock/Getty Images
В петък, 22 март,  през деня ще духа слаб северен вятър. Облачността ще е разкъсана, предимно значителна. Минималните температури ще са предимно между 2 и 7 градуса, дневните ще се повишат и максималните ще са от 14 до 19 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

лалета времето пролет
iStock/Getty Images

По Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно значителна, едва привечер ще намалява. Преди обяд ще духа слаб до умерен вятър със северна компонента, който до вечерта ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 12 и 15 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
 
Над планините преди обяд облачността ще е предимно значителна, но вероятността за валежи е малка. По-късно през деня ще намалява и над повечето райони ще се установи предимно слънчево време. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7, на 2000 метра - около 0 градуса.

времето деца  цветя пролет
ThinkStock/Getty Images

През почивните дни ще преобладава слънчево време с по-значителна облачност в събота над Източна България, но без валежи. В нощните часове и сутрин ще бъде почти тихо и ще се понижат минималните температури, а дневните ще се повишат и в неделя отново ще достигнат, на места и ще надхвърлят 20 градуса.

времето дете поляна цветя
ThinkStock/Getty Images

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА