/ iStock/Getty Images
Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност, но само на отделни места в планинските райони от Западна България ще превали краткотраен дъжд. Възможно е и да прегърми. Вятърът ще бъде слаб от изток, в Източна България - до умерен. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток. Максималните температури на въздуха ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове над масивите от Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, по най-високите върхове на Рила и Пирин от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра – 14°-15°.

Във вторник времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, на отделни места в западните планински райони ще превали. Вятърът ще е слаб от изток. Максималните температури щес а между 27° и 32°.

В сряда над Западна и Централна България, а през нощта срещу четвъртък и в четвъртък над Източна ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи, временно интензивни и с гръмотевични бури. В отделни райони валежите ще са значителни по количество. Ще има и условия за градушки. Температурите ще се понижат и в четвъртък максималните ще са между 23° и 28°.