Ще се радваме на прекрасно пролетно време с много слънце и високи температури
Какво време ни чака в началото на април?
101152
Какво време ни чака в началото на април?
  • Какво време ни чака в началото на април?
През почивните дни ще се радваме на прекрасно пролетно време с много слънце и температури между 13-18 градуса. Това показват средносрочните синоптични модели, разгледани в "Дарик кафе" тази сутрин.
 
Пъстър букет с предвестници на пролетта (СНИМКИ)

От понеделник, със старта на новия месец, времето ще е пролетно с много слънце, но и с облаци в следобедните часове, главно над планинските райони, където от вторник се очакват и превалявания.

iStock/Getty Images

Не забравяйте: В неделя местим часовниците с час напред

След вторник ни чакат типичните пролетни проявления, образуване на купесто и купесто-дъждовна облачност, главно следобед и преди полунощ и на места ще превали, възможно е и да прегърми. Температурите ще се повишават и ще са в интервал между  18-26 градуса. По морския бряг ще е малко по-хладно.

iStock/Getty Images

Пролетна умора - как да се справим с нея? (ВИДЕО)

Към края на следващата седмица, след четвъртък, петък, средиземноморски циклони ще оказват влияние на времето у нас и е възможно, след 8 април, да има и по-съществени валежи. И все пак отрицателни температури не се очакват. В нощта срещу неделя ще преминем към лятното часово време и ще преместим стрелките на часовниците с час напред.