/ iStock/Getty Images
Днес, първия декемврийски ден, облачността ще се разкъсва, в югозападната половина от страната до предимно ясно. Над останалите райони ще продължи да бъде мъгливо  и ще има превалявания от дъжд, на места в Лудогорието примесен със сняг.
 

Очаква ни дъждовно и студено време
Thinkstock/Getty Images


Ще духа умерен северозападен, в Източна България временно силен северен вятър. Минималните температури ще са между минус 3 и плюс 2 градуса. Утре облачността ще е променлива, намаляваща на много места до слънчево. Вятърът ще отслабне и постепенно ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса.
 

времето жена студено
ThinkStock/Getty Images


Над планините ще е предимно слънчево. Преди обяд на отделни места в масивите от Източна България облачността ще е значителна и на отделни места ще превалява сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 4 градуса.
 

мъгла
dariknews.bg


Над Черноморието облачността ще е променлива, намаляваща до предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 6 - 9 градуса. Температурата на морската вода е около 15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Продължителността на деня е 9:17 часа.
 
БТА, НИМХ