/ iStock/Getty Images
Днес облачността временно ще се разкъса и намалее до предимно слънчево, но след обяд, от югозапад, отново ще се увеличи и ще завали. Ще духа до умерен, в Предбалкана и на север от планините - временно силен, югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг. Ще се задържи топло. Минималните температури ще са от 3 до 8 градуса, а максималните - между 10 и 15 градуса. По-ниски ще останат на места в Северозападна България и там минималните ще са 0-3 градуса, а максималните ще достигнат до 5-6 градуса.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над Черноморието ще е облачно, преди обяд - с превалявания от дъжд. След обяд валежите ще спрат и облачността ще се намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър, от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 10-15 градуса. Температурата на морската вода ще е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, а на север от нос Калиакра - по-високо.

Над планините ще е предимно облачно и ветровито, но след обяд в масивите от Югозападна България временно облачността ще се разкъса. Ще има валежи от дъжд, над 1500 метра - от сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен, югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3 градуса, а на 2000 метра - около минус 2 градуса.
БТА