/ ThinkStock/Getty Images
Днес облачността ще е променлива, след обяд на места намаляваща до предимно слънчево. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, максималните - между 5 и 10 градуса.

По Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен до временно силен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 8 и 10 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
 

iStock/Getty Images


Над планините облачността ще е значителна с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 0 градуса, на 2000 метра - около минус 7 градуса.

В петък ще има променлива, по-често значителна облачност, но без съществени валежи. Ще се усили вятърът от запад-югозапад и дневните температури ще се повишат с 5-6 градуса, като преобладаващите максимални ще бъдат между 10 и 15 градуса. Сутринта ще е почти тихо и минимални температури ще бъдат минус 2 и 3 градуса. В събота ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-югозапад и дневните температурите ще се повишат още.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА