Днес на отделни места в източните райони все още превалява дъжд и сняг, но валежите бързо ще спрат. На места се образува и снежна покривка.

Напомня се на водачите на превозни средства да излизат на пътя само с добре подготвени за зимата автомобили и да карат със съобразена с условията скорост, а на председателите на етажна собственост и управителите на заведения и магазини да почистят прилежащите към сградите площи.

По данни на НИМХ снежната покривка в столицата, измерена тази сутрин е 12 см. Във районите с по-висока надморска височина е над 20 см. През Снеговалежът е бил непрекъснат във всички райони като интензивността му е намаляла към 4.00 часа. През нощта са работили 137 снегопочистващи машини в цяла София.



Към момента всички основни пътни артерии са обработени със соли против заледяване, както и част от витрешноквалталните улици .Извършвано е и избутване на снежна маса. Почистени са и двата пътя в природен парк Витоша- Алеко – Драгалевци и Бояна – Златни мостове. Продължава почистването на спирки и подходи към подлези.

Екипи на аварийната дирекция на Столичната община извършват обходи на опасни и критични места в града. Градският транспорт се движи при зимни условия и към момента изпълнява всички свои маршрути.

Към 3:30 часа започна почистването и обработката на основните пътища и в Община Перник - стръмните и опасни участъци, улиците, на които живеят хора на хемодиализа, както и пътя за Белодробната болница.

Пет снегорина се грижат за проходимостта на градската пътна мрежа. Първите машини са излезли малко след 22:00 часа снощи в условията на непрекъснат снеговалеж. Осем снегорина работят по дългата 88,2 км четвъртокласна пътна мрежа.

"Спокойно е движението по републиканските пътища в Пернишки регион", съобщи директорът на Областно пътно управление Емилия Ваклинова. На асфалт е трасето за София през Владая и за Радомир.

По думите ѝ почистен е и пътят до хижа "Селимица" в пернишкия дял на Витоша. Опесъчени са усойните места по пътищата в региона, увери още Ваклинова. Дължината на републиканската пътна мрежа в областта е 570 км.



Сняг покри пътищата и в Смолян. От 15 до 25 см е снежната покривка във високите части в областта.

За прохода "Превала" е въведено ограничение за движение на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета. Пътищата в областта са проходими при зимни условия.

Пътната мрежа в Смолянско се обработва, 38 снегопочистващи машини са работили през нощта.

Натрупаният сняг в Пампорово е 20 см в района на хижа "Студенец", информират от Планинската спасителна служба. Температурата в курорта тази сутрин е минус 6 градуса, времето е мъгливо.

"Пътищата в област Разград са проходими при зимни условия, няма затворени участъци", съобщи дежурният в Областното пътно управление.

Той посочи, че пътните настилки към момента се обработват от 15 машини. Все още няма образувана снежна покривка, както и заледени участъци.

Областният управител Иван Борисов уточни, че на този етап не са постъпвали сигнали за селища без ток и вода. Няма и данни за аварирали автомобили по пътищата в региона.

Той добави, че в зависимост от интензитета на снеговалежа в почистването на пътните настилки в региона ще се включат още машини.