/ iStock/Getty Images
Изработва се специален софтуерен продукт, който ще улесни работата на секционните избирателни комисии, най-вече да проверяват дали имат грешки при протоколите, заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред журналисти, след откриването на завод в ловешкото село Баховица.

Софтуер за управление на продажбите за компании с приходи над 16 млн. лв. годишно

По думите му това са най-сложните избори заради обема числа, който трябва да се обработят, особено в София, затова се взимат всички възможни мерки да не се повтаря ситуацията с "Арена Армеец" от 2015 г.

Разкази от първо лице за кошмара в Арена Армеец

Променен е Изборният кодекс, организацията по приемането на книжата, увеличен е съставът на Общинската избирателна комисия, ще има много повече специалисти. "Всичко, което е можело да се направи, е в ход, и се надявам изборният процес да е безпроблемен", добави Дончев.

Спешно променят закона за местното самоуправление в навечерието на вота

Според него през последните 10 години нормална, европейска, цивилизована кампания като политически аргументи не е видял, което е лошо. "От това страда демокрацията. Нормално е всеки кандидат да представи себе си - идеи, програма, платформа, това което иска и може, и да се състезава с другите. Много често се превръща в състезание по пръскане с кал, което не дава на гражданите шанс да направят рационален политически избор", каза той и посочи, че това, което зависи от страна на държавата, правителството, Централната избирателна комисия, ще бъде направено, за да има честна кампания.

Битката за София определи като тежка и конкурентна.

Комисията по култура и медии подкрепи предложението за финансова проверка на БНР

Дончев коментира и ситуацията в БНР, и определи случилото се като неприятно и недопустимо. "Не само спирането на сигнала, самото усещане, че някой е в състояние да влияе на национална медия. Не знам дали е истина, или не, но самото усещане е проблем. Това ерозира доверието в медиите. Ако доверието към огромна част от политиците вече е ерозирало, ако загубим и доверието в медиите, вече няма да имаме връзки, които да крепят обществото ни като едно цяло", заяви още вицепремиерът.
БТА