Главният секретар на президента Димитър Стоянов изрази съображенията за преместването на датата на изборите от 28 март на 4 април
Главният секретар на президента Димитър Стоянов изрази съображенията за преместването на датата на изборите от 28 март на 4 април / пресцентър, Президенството
Изборите не бяха насрочени за 28-и март, за да не съвпада с датата за промяна на часа – лятното време. Това обясни главният секретар на президента Димитър Стоянов.

Държавният глава Румен Радев подписа вчера указ, с който определи, че вотът ще се проведе на 4 април. В началото на декември миналата година той бе анонсирал, че изборите ще са на първата възможна дата – 28 март.
 
„Една от причините датата за парламентарните избори да не са на 28 март е, че тогава се сменя часовото време и може да стане объркване при отварянето на секциите“, поясни главният секретар на президента Димитър Стоянов пред бТВ.

Той изтъкна още, че Радев не е посочил категорично кои са мутрите във властта, дали от ГЕРБ, дали от БСП, дали от ДПС, като така и не можа да обясни кого точно е визирал държавният глава с призива са "Мутри вън", емблема на протестите през лятото.