/ Деян Герговски
Институтът по пътна безопасност със своя версия за катастрофата с четирима футболисти от Павликени
99486
Институтът по пътна безопасност със своя версия за катастрофата с четирима футболисти от Павликени
  • Институтът по пътна безопасност със своя версия за катастрофата с четирима футболисти от Павликени
Няма как неспиране на знак “Стоп” да е причината за катастрофата, в която загинаха четирима футболисти от Павликени. Това заявиха от Института по пътна безопасност, след като са направили независимо разследване на пътя, на който се случи инцидента през септември.

Кръстовището, където загинаха четирима футболисти, не е определено като рисково
 
Веднага след катастрофата МВР излезе със становище, че причината за инцидента е именно това, че шофьорът е бил млад и не е спрял на знака. Според разследването на института обаче знакът е бил поставен 11 метра по-далеч от законосъобразното и дори момчето да е спряло на него, това не би могло да предотврати катастрофата.
 
Разследването на Института по пътна безопасност установило още, че маркировката и другите знаци в участъка са поставени грешно. От института заявяват, че е възможно именно нередностите на пътя да са причина за катастрофата.

Четирима футболисти от Трета лига загинаха след инцидент
 
Инцидентът стана през септември, когато четирима млади футболисти от общинския футболен клуб на Павликени се връщали от мач в Козловец. Катастрофата стана между автомобила, управляван от едно от момчетата, и ТИР. И четиримата футболисти загинаха на място.