Имотите на тъста и тъщата на Цветанов - законни
Имотите на тъста и тъщата на Цветанов - законни / Sofia Photo Agency, архив
Имотите на тъста и тъщата на Цветанов - законни
44444
Имотите на тъста и тъщата на Цветанов - законни
  • Имотите на тъста и тъщата на Цветанов - законни

Прокуратурата не е установила нарушения при проверката на имотите на тъста и тъщата на вътрешния министър Цветан Цветанов. Това съобщи за Дарик заместник градският прокурор на София Божидар Джамбазов. До проверката се стигна след изнесената информация, че между 2004 и 2009 година Цветанов се е сдобил с шест имота. Засега по случая няма да бъде образувано досъдебно производство.

Още през февруари данъчното разследване на НАП за имуществото на Цветан Цветанов не установи недостиг на парични средства за извършените от него и семейството му разходи. Тогава обаче шефът на НАП Красимир Стефанов заяви, че са открити несъответствия между извършените разходи и получените приходи на родителите на съпругата на Цветанов.

Заместник градският прокурор Божидар Джамбазов каза за Дарик, че прокуратурата не е открила нарушения при проверката на имотното състояние на тъста и тъщата на вътрешния министър.

„По отношение на извършената проверка се е произнесъл наблюдаващият прокурор Бисер Кирилов, който е отказал да образува досъдебно производство, тъй като на базата на получените документи и анализ от извършената ревизия от данъчната администрация не се констатират данни за извършени престъпления от общ характер", каза Джамбазов.

Запитан дали решението може да бъде обжалвано, заместник градският прокурор заяви, че е възможно да бъде извършен институционален контрол по отношение на решението: „Служебно апелативната прокуратура би могла да провери правилността на постановения отказ от прокурор Бисер Кирилов".

Сред изнесените преди време данни се споменаваше и че тъстът и тъщата на Цветанов притежават 14 сметки в банки, в които всеки месец се вкарват между 2000 и 20 000 лева.