„По мое виждане г-н Цацаров приключва един успешен мандат като главен прокурор", смята Нотев
„Седемте години, в които Сотир Цацаров е главен прокурор доказват, че той не е податлив на натиск и не показва никаква предубеденост. Това му е внушено от дълбокото разбиране като юрист. Аз съм сигурен, че той е подходящата кандидатура. Той е човек, който е обърнал гръб на изкушенията на властта и стои стабилно на мястото си”. Това заяви Явор Нотев от „Атака” в студиото на „Здравей, България” NOVA.

Запитан дали е притеснително това, че се концентрира много власт в тандема Гешев-Цацаров, Явор Нотев коментира: „За мен не е притеснително. Не разглеждам като тандем тези двама юристи, които кандидатстват за различни позиции. До известна степен те няма как да не са екип, защото Гешев е заместник главен прокурор. При евентуален избор на двамата, всеки от тях ще носи своя кръст. Смятам, че тази комбинация е подходяща”.

Сотир Цацаров награди двама прокурори за безупречна работа

„Лично аз научих за номинацията на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ от представители на ГЕРБ и по свои усмотрения се присъединих към групата на вносителите. Говорих лично с г-жа Дариткова. Стана дума за тази номинация и аз заявих желанието си да се включа”. 

„По мое виждане г-н Цацаров приключва един успешен мандат като главен прокурор. В моята практика като юрист следя работата на главни прокурори още от времето на г-н Лютов”, каза още той.

Мнозинството издигна Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ

„Г-н Цацаров е актуална фигура в сегашната практика. За мен е едно щастливо стечение на обстоятелствата приключването на неговия мандат при неговия ресурс и неговия опит и отварянето на позицията за шеф на КПКОНПИ”, посочи Нотев.
NOVA