По наказателното производство, водено срещу обвиняемия Божков и още доста обвиняеми лица са разпитани няколко министри, включително министър Горанов, разпитвани са и зам.-министри и председатели на държавни комисии, и държавни агенции. Това съобщи на брифинг прокурор Ангел Кънев, предаде БГНЕС.

Финансовият министър е бил разпитан още в началото на месец май.

Прокуратурата пусна иззетия списък с имената на публични личности, сред които и убити (ДОКУМЕНТ)

Кънев посочи, че свидетелят Горанов бил разпитан изключително подробно лично от него по това наказателно производство.

„Мога да подчертая, че по това дело са разпитвани като свидетели и други зам.-министри и министри. Събират се доказателства изключително интензивно. Проверяват се всички изложени от обвиняемия Божков и останалите обвиняеми факти и обстоятелства“, заяви Кънев.

10 души са привлечени като обвиняеми във връзка с аферата с боклука

Помолена да коментира дали ще бъде разпитан финансовият министър Владислав Горанов по делото "Божков", Сийка Милева заяви:

"Имаше три сигнала, подадени до прокуратурата и свързани с организации, близки до Цветан Василев и Иво Прокопиев. Горанов е разпитан още преди да постъпят сигналите в прокуратурата. Горанов е разпитан много преди това. Ако се наложи, може да бъде разпитван отново". Тя увери, че прокуратурата не се притеснява да повдига обвинения срещу действащ министър, при положение, че в момента има обвинени зам.-министър и високопоставени лица.
БГНЕС