Без самоконтрол и солидарност, мерките за ограничаване разпространението на коронавируса са обречени на провал. Това заяви в извънредното студио на NOVACOVID-19”: ЗАЕДНО СРЕЩУ ПАНДЕМИЯТА главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Той каза още, че на всички полицейски патрули, които обикалят из рискови квартали в градовете, е разпоредено с високоговорители да разгласяват основните мерки за безопасност.
„Не съм съгласен с твърденията, че нямаме контрол върху всички българи, които се прибират от чужбина. Те се проверяват на граничните пунктове, поставят се под задължителна карантина и колегите по места я контролират”, каза още главен комисар Ивайло Иванов.

Той отбеляза, че откакто у нас бе обявено извънредно положение, има лек спад на престъпността. „Вероятно и хората, които се занимават с подобни дейност, спазват мерките на властите”, каза полицай номер 1.

Във връзка с поставените под карантина жители и посетители на Банско, Иванов подчерта, че на всички, които не са местни, са подсигурени храна и подслон.
NOVA