/ пресцентър, МОСВ
Много са притеснени хората. Питат дали има министерство или няма министерство. Към затворническата администрацията ли отиваме? Това са проблеми на друго министерство. Не е наша работа да пишем закони на Регионалното министерство. И въпреки това се заемаме и с тази работа. Проблеми от 30-40 години трябва да ги решим сега. Не им е приятно. Това каза министърът на здравеопазването Емил Димитров пред журналисти.

пресцентър, МОСВ

Помолен да коментира последната акция в Басейнова дирекция – Пловдив, той отговори, че остава без коментар.

Чух, че има. Нямам никаква информация. Няма да си позволя да питам, за да не излезе, че се меся, а не е редно. Нищо не мога да ви кажа“, допълни екоминистърът.

Екоминистърът: ВиК шефове искат да подават оставки и аз си я бях приготвил

"Поговорихме много с колегите. Долу са приготвили карти, на които да покажат кои са безсанитарно хранителни зони. Хората сами ще си кажат. Аз им казах, че няма да съм при тях, за да не ги притеснявам", каза Димитров.

"Половина час успокоявам хората, ако мислите, че съм им се карал, обратното е. Те са притеснени. Те казват: „Отивам и ставам учителка за 1000-1200 лева, вместо да стоя за 800 лева и всеки да ме командва, да ми пуска задачи и аз да съм виновна. Ходя из града като престъпник“", завърши той.