/ БГНЕС, архив
Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева прие генералния директор на Агенцията за ядрена енергия на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) Уилям Магууд, който бе на посещение в България по покана на Министерството на енергетиката. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

В България съществува политически консенсус за необходимостта от присъединяването на страната ни към ОИСР, е заявила министър Захариева. Смятам, че за две години и половина постигнахме много и сме готови за членство в организацията, е посочила тя и е изразила надежда да получим покана за започване на преговори в най-скоро време - по възможност догодина.

Над 5000 палестинци са завършили български висши училища (СНИМКИ)

Министър Захариева е казала, че много скоро българското правителство ще постави официално кандидатурата на страна ни за членство в Агенцията за атомна енергия на ОИСР. Агенцията е междуправителствена организация на индустриализираните страни за споделяне и разпространение на най-съвременните знания в областта на ядрената енерги
БТА