Екатерина Захариева и генералният директор на ЮНЕСКО обсъдиха двустранното сътрудничество

/ БГНЕС
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле обсъдиха сътрудничеството между България и световната организация. Това стана по време на вечеря, дадена от дипломат номер 1 на България за френската ръководителка на Организацията на ООН за образование, наука и култура, съобщи за БТА пресцентърът на Министерството на външните работи.

Азуле оцени високо последователните усилия на България като член на Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО за реформиране на организацията.

Радев: За България сътрудничеството с ЮНЕСКО има приоритетно значение

Сред останалите теми бяха основните приоритети в работата на световната организация като равенството между половете, Африка, насърчаване на креативността и предприемчивостта сред младите и други.
По време на вечерята двете делегации имаха възможност да наблюдават изпълнение на нестинари на живо. От 2009 година нестинарството е сред четирите нематериални български обекта в Списъка на ЮНЕСКО на световното културно и природно наследство.

Ръководителката на ЮНЕСКО е на официално посещение в България за участие в тържественото отбелязване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост