"Обичам да опровергавам лъжите с факти", коментира премиерът Бойко Борисов
Европейската комисия регулярно и в пълен размер възстановява сумите по ЕФГЗ и ЕЗФРСР към Държавен фонд "Земеделие", съобщиха от фонда.

За настоящата календарна година до момента размерът на възстановените субсидии е близо 1 млрд. евро - 997 935 367 евро.

От тях 769 963 833 евро са върнати към ДФЗ по линия на директните плащания и селскостопанските пазарни механизми, които се финансират от Европейския фонд за гарантиране на земеделието. Последният транш е от 3 септември в размер на 430 569 евро.

Евролидерите с първи реакции след споразумението за бюджета на ЕС: Това е исторически момент

Общият размер на възстановените субсидии по ПРСР е 227 971 534 евро, като последният транш от тях е преведен на 18 август т.г. и е в размер на 82 292 382 евро, се посочва в съобщението.

Средствата за ПРСР идват по линия на Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони. Ръководството на ДФЗ заявява, че средствата, декларирани от фонда, се възстановяват на 100 процента от ЕК и няма никакво забавяне в изплащането им.

Премиерът Бойко Борисов също коментира в профила си във Фейбук въстановяванет она средствата.

"Европейската комисия възстанови на България близо 1 милиард евро към Държавен фонд „Земеделие”. Средствата, декларирани от фонда, се възстановяват на 100% от ЕК и няма никакво забавяне в изплащането им. 769 963 833 евро са върнати към ДФЗ по линия на директните плащания и селскостопанските пазарни механизми.
 
 

Европейската комисия възстанови на България близо 1 милиард евро към Държавен фонд „Земеделие”. Средствата, декларирани...

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 21 септември 2020 г.

Общият размер на възстановените субсидии по ПРСР е 227 971 534 евро. От 16 октомври започват плащанията за 2020 г. към земеделските стопани, като необходимите средства са осигурени.

Обичам да опровергавам лъжите с факти. Освен, че няма спрени пари за земеделие и корупция в усвояването на европейските средства - сега получаваме най-големия финансов пакет за подкрепа на фермерите в България.

Еврофондовете са спирали, но при друго управление. Оставям обаче машинациите на опонентите ни, в тях са по-добри",
написа той.