/ ThinkStock/Getty Images
Днес ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд. В западните райони има условия за значителни количества. В крайните южни планински части ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър и там е възможно да прегърми. В останалата част от страната вятърът ще е предимно слаб от североизток и с него ще прониква по-студен въздух. В Западния Предбалкан дъждът ще премине в сняг.

Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, а максималните от 2°-3° в северозападните до 14°-15° в крайните южни райони. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи. 

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд, по-значителни преди обяд в южните райони. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 9-10° в северните до 14-15° в южните райони. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1600-1700 метра - от сняг, в Стара планина и на по-малка височина. Ще духа умерен и силен, по откритите части в южните райони и временно бурен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

През почивните дни и в началото на следващата седмица валежите ще продължат.

В събота, след временно спиране, от югозапад отново ще завали и на места в Южна България ще са значителни по количество, ще бъдат предимно от дъжд, в планините и планинските райони - от сняг. Вятърът ще отслабне, ще бъде от север-северозапад и през нощта срещу неделя в по-голямата част от Северна България и високите полета в Западна дъждът ще преминава в сняг. Температурите ще се понижават и в неделя минималните ще са между минус 1° и 4°, а максималните - между 2° и 7°. Със застудяването на места и в Южна България дъждът ще се примеси със сняг. В Западна България са възможни и поледици, а в северозападните райони ще се натрупва снежна покривка.

В понеделник слабо и за кратко ще се затопли, но ще остане облачно, с прекъсвания ще продължи да превалява, предимно дъжд, в крайните северозападни райони - сняг.