Движението по магистрала „Тракия” остава ограничено
Движението по магистрала „Тракия” остава ограничено / снимки: BGNES

До късно ще остане ограничението на движението по автомагистрала "Тракия" заради тежката катастрофа, която стана край Вакарел, предупредиха от МВР. В едно от платната в посока към Пловдив се пропускат автомобилите, останалите са заградени и движението е затруднено. Пътят към София е отклонен през Нови хан и Вакарел.

Причината е станалата по-рано през деня катастрофа, при която автомобил БМВ се удари в насрещно движещ се автобус. При удара колата е била разцепена на две и се е възпламенила. Загинаха трима души.

При катастрофата са пострадали и двама души от автобуса. От Националния медицински координационен център уточняват, че единият пострадал е шофьорът на автобуса – мъж на 32-години. Той е със счупване на десния палец на крака и порезни рани на лицето, настанен е в травматологията на УМБАЛ “Св. Анна”.

В хирургията на болницата е приета и жена на 56-години, която е с леки контузии на главата, но ще остане в медицинското заведение за наблюдение. И двамата са контакти, без опасност за живота.

Автобусът е пътувал от Стара Загора за София, а БМВ-то от Пловдив за столицата.