/ БГНЕС, архив
Две катастрофи задръстиха магистрала „Тракия”
98842
Две катастрофи задръстиха магистрала „Тракия”
  • Две катастрофи задръстиха магистрала „Тракия”
Два пътни инцидента доведоха до голямо задръстване по магистрала "Тракия", съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Катастрофите станаха в района на 68-69 км., което доведе до петкилометрова колона от чакащи.
 
Един човек е пострадал при тежкия инцидент на АМ „Тракия” в района на 68 км. При удара край разклона за Велинград са се ударили автовоз и камион на куриерска фирма. Единият камион е спрял заради авария, а другият се е ударил в него.
 
Щетите по двете тежки машини са значителни. Автовозът е изхвърчал извън пътното платно. Движението в района е силно затруднено, като колите минават само през изпреварващата лента. В момента има огромно задръстване.

Катастрофа затрудни движението по магистрала „Тракия”
 
В района е станал и друг инцидент между две коли, като при него няма пострадали. Той е станал рано тази сутрин. Автомобил с платформа е превозвал друг лек автомобил. Движеща се зад него лека кола се удря в гърба на платформата, в резултат, на което превозваният лек автомобил пада и се обръща на пътното платно на магистралата. Няма пострадали хора. При инцидента са нанесени само материални щети.
 
Обърналият се на пътното платно лек автомобил е преместен и движението постепенно се нормализира. Причина за образувалата се колона от автомобили в посока към столицата е по-натовареният трафик и втората катастрофа.
 
Шофьорите трябва да спазват дистанция и да преминават през проблемния участък с повишено внимание.