Две деца и жена са намерени обгазени в хотел между Равда и Несебър
Две деца и жена са намерени обгазени в хотел между Равда и Несебър / netinfo

Две деца - момче и момиче на 6 години и жена на 62 години - български туристи, са били открити обгазени снощи в стая в хотел "Палас", намиращ се между Равда и Несебър. Това съобщи началникът на "Гражданска защита"- Бургас Йордан Лозев, цитиран от БТА. Няма опасност за живота на пострадалите.

Според Лозев снощи около 23.30 часа от хотела е бил подаден сигнал за инцидент. Веднага са били изпратени спасителни групи на "Гражданска защита". Възрастната жена и двете й внучета са били в стая на последния етаж, разположена под купола на хотела. Пострадалите са били отведени в Спешния център в курорта "Слънчев бряг". Няма опасност за живота им, каза Лозев.

По думите му, още снощи са направени замервания в хотела. Отчетено е било наличие на серен двуокис и метан. Лозев уточни, че обгазяване е имало само в стаята, където са открити жената и внучетата й.

Днес специалисти ще установяват причините за инцидента. Според Лозев, има голяма вероятност обгазяването да е предизвикано от вътрешната вентилация в стаята или от материалите, от които е построен купола, които можело да излъчват вредни вещества при нагряване.