Дружество "Македония" се обяви в защита на Спаска Митрова

Дружество Македония се обяви в защита на Спаска Митрова
Дружество Македония се обяви в защита на Спаска Митрова / снимка: Дарик - Благоевград

Членуващите в женското дружество "Македония" в Благоевград излязоха с декларация срещу упражненото насилие и беззаконие спрямо абсолвентката в Югозападния университет Спаска Митрова, която вече седмица лежи в затвора "Идризово" в Скопие.

"Затворът  "Идризово" за нас е свързан с хилядите българи, осъдени за своята преданост към България. Спаска Митрова, която е българска гражданка, с указ на вицепрезидента Ангел Марин, е осъдена абсолютно несправедливо от магистратите в Македония и ние жените и майките настояваме нашите власти да предприемат неотложни действия за спасяването на младата жена", се казва в декларацията на благоевградското дружество "Македония".

В декларацията, изпратена до министър-председателя Бойко Борисов, от женското дружество настояват още на Спаска Митрова да бъде подсигурен лекар, психолог и свещеник в затворническата килия.

25-годишната Спаска Митрова излежава ефективна присъда, постановена от съда в Македония по две дела, водени срещу нея от бившия й съпруг-сърбоман. Спаска не спазила определение на магистратите да подсигури на мъжа си стая в дома на родителите й, където да се среща с дъщеричката им Сузана по време на родителски свиждания.

Други новини от Благоевград