Общинските ДКЦ-та са без приходи по време на извънредното положение заради разпространението на коронавируса, посочва NOVA.

В столичната Студентска поликлиника през последните дни потокът от пациенти е намалял драстично.

В последните 10 дни пациентите избягват да посещават здравното заведение. От въвеждането на извънредното положение посещаемостта намаля с 95%. При нас основният приход е от медицински дейности, съответно ние не можем да генерираме никакъв приход“, обясни д-р Вихрен Заяков, директор на лечебното заведение.

По думите му, това може да се отрази на заплатите на персонала за следващия месец. Той не може да гарантира, че след няколко месеца функционалността на болничното заведение ще е същата, която е и в момента. „Теоретично не е невъзможно Студентска поликлиника да бъде затворена“, каза д-р Заяков.

Директорът на V ДКЦ е категоричен, че всеки, който посещава медицинския обект е потенциален носител на коронавируса. Възможно е да се окаже, че поликлиниката няма достатъчно специалисти.

„В момента сме на най-безопасното място. Няма никой. Всичко се дезинфекцира. Хората се уплашиха от епидемия“, каза д-р Цолова от V ДКЦ.
nova.bg