До три часа българите от Анталия ще кацнат в София. Това съобщиха за Нова телевизия от „България Ер”. Очаква се самолетът им да излети в 16.30 ч. от летището на турския курорт и да кацне в България около 18.00 ч.

Десетки българи блокирани в Анталия заради повреден самолет

Група български туристи прекараха кошмарна нощ на аеропорта в Анталия, след като полетът им с „България Еър”, предвиден за събота следобед, не успя да се осъществи поради техническа повреда. Наложи се десетки деца и възрастни хора да прекарат нощта без информация кога ще могат да се приберат у дома. Те бяха настанени в хотел чак в 3.00 ч. през нощта, а информацията за провеждането на полета им се изменяше на всеки час.

„Накараха ни да чакаме 12 часа на летището без абсолютно никаква информация. Тази нощ ни настаниха в 3 часа в хотел пак в Анталия и през два часа сменят информацията. Трябваше в осем часа да ни вземат автобусите, да си ни приберат, в 8 слязохме на рецепцията, сега - в 11 часа, в 11 часа ни казаха да се готвим, половината се готвят да ходят на плаж. Този български превозвач се подиграва с всичките си клиенти и това е пълно безобразие на толкова малко километри, за едночасов полет да не могат да си приберат сто човека в България. Виждам, че част от хората събират подписка и най-вероятно ще си търсят правата по съдебен ред”, разказа Иван Стойчев, пасажер от злополучния полет.

Източник: Novanews.bg