/ БГНЕС, архив
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Йоан Матев за извършено от него убийство по особено мъчителен начин.
 
Апелативният съд остави в ареста Йоан Матев

Йоан Матев е предаден на съд за това,че на 2 юни 2015 г. в 11.43 ч. в София, в парк "Борисова градина" е умъртвил непълнолетния Георги Игнатов като му нанесъл един удар с нож. В резултата на това били засегнати жизненоважни органи и настъпила масивна кръвозагуба, довела до смъртта на пострадалия.
 
Деянието е квалифицирано като извършено "по особено мъчителен начин", тъй като след получаване на нараняването пострадалият е могъл емоционално да осъзнае случващото се с него.
 
Вуйчото на убития в Борисовата градина Георги: Матев може да се укрие

В деня на престъплението обвиняемият Матев забелязал Георги случайно на пейка в Борисовата градина. Въпреки че двете момчета не се познавали преди това у Матев се оформил умисъл да нападне пострадалия. Нанесъл му един удар с нож, който обичайно носел в себе си.
 
Обвиненият за убийството на Георги в Борисовата градина иска по-лека мярка

В хода на разследването оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието. След това избягал от местопроизшествието и изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти.
 
Ако бъде признат за виновен Матев би могъл да получи наказание "лишаване от свобода" от 5 до 12 години. Размерът на наказанието е съобразен с обстоятелството, че деецът е бил непълнолетен към момента на извършване на деянието.