До 10 години българите няма да сме мнозинство в собствената си държава
До 10 години българите няма да сме мнозинство в собствената си държава / снимки: Sofia Photo Agency, архив
Тревожна статистика за българското население в страната
54151
Тревожна статистика за българското население в страната
  • Тревожна статистика за българското население в страната

Българското население намалява с по шест души на всеки час, алармират от Центъра за демографска политика, като допълват, че до броени месеци броят на българите ще падне под 7 милиона. Позовавайки се на тревожната статистика, от центъра прогнозират, че до 10 години българите няма да са мнозинство на територията на собствената си държава. Според експертите показателен за тази прогноза е фактът, че вече пета година сме малцинство по брой новородени.

В класация на ЦРУ, предоставена от центъра, страната ни е наредена по раждаемост на 204-о място от 230 държави в света. По смъртност обаче сме на 10-то място.

Ако за последните 130 години гръцкото и сръбското население са нараснали двойно, а албанците са се увеличи три пъти, то българите сме се увеличили с 38 000, което прави половин процент, съобщават от Центъра за демографска политика.

Според зам.-председателя Петър Иванов за сметка на нашия отрицателен прираст, жените от ромски произход, които са родили повече от две деца, са около 90 на сто. По думите на Иванов ромското население далеч не се състои от 380 000 души, колкото показва последното преброяване. „Хората, които не са казали какви са, според данни на НСИ, са 800 000”, припомня данните той.

Народът ни се е запътил към своето ритуално самоубийство, коментира зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов. „От около 30 млрд. държавен бюджет 10% отиват за изхранването на циганите. Същевременно пенсионерите всяка година консумират от същия бюджет от порядъка на 7,5 млрд. лева. Държавата трябва да избере или да храни пенсионерите, или да храни циганите”, коментира той.  Според Костадинов тя прави второто, а Националният ни осигурителен институт на практика бил фалирал.

Според експертите обаче зараждащият се проблем нямало как да се реши, докато държавата не го признае. Те са категорични, че събития като тези в Катуница скоро ще се превърнат в практика, което ще изправи България на прага на гражданска война.

До 10 години българите няма да сме мнозинство в собствената си държава
netinfo