/ iStock/Getty Images
Днес ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността главно над планинските райони, като валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, в Югозападна България - от юг. 

Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса, значително по-ниски по Черноморието, съобщават от НИМХ.

слънце море
iStock/Getty Images


Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност над южните райони. Без валежи. Вятърът ще е умерен, сутринта от североизток, като до вечерта постепенно ще се ориентира от югоизток.

 По-хладно, с максимални температури между 14 и 17 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, с повече облаци над масивите от Централна и Източна България. Почти без валежи. Ще духа умерен югозападен, по високите и открити части - силен западен вятър. 

планина слънце
iStock/Getty Images


Температурите ще започнат да се повишават и максималната на 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

В четвъртък и петък отново ще се затопли и температурите ще бъдат значително по-високи от обичайните, като дневните ще са близки до 30 градуса, след обяд на места в низините - до 33 -35 градуса; по-хладно ще остава по Черноморието. Ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока и средна облачност. Вятърът ще е от запад-югозапад; ще бъде слаб до умерен, в нощните часове временно ще стихва.